Een programmeertaal leren

Zelf een programmeer taal leren, hoe doe je dat? Met welke taal moet je starten? Waar kan ik de taal leren en hoe leer je de taal goed? Het zijn allemaal vragen die wij vaak van klanten krijgen. Wij maken namelijk een website voor een klant, maar vaak is het voor de klant wel zo makkelijk als hij zelf ook iets kan aanpassen en niet bij ons aan hoeft te kloppen voor een spelfout op de website of iets anders dat hij anders wil zoals een nieuw zinnetje. In dit geval is de programmeertaal html erg handig om te leren, maar eigenlijk niet eens noodzakelijk om te leren. De code een heel klein beetje begrijpen, de basis opbouw en idee erachter weten, eventueel de tags weten om dingen te centeren, bolt te maken, kopjes te maken etc. zou al erg veel kunnen betekenen voor een klant en hem de mogelijkheid geven zelf aanpassingen te doen zonder onze hulp. Daarnaast is het herkennen van een afbeelding tag handig aangezien zo afbeeldingen, afmetingen van afbeeldingen en alt tags welke belangrijk zijn voor de zoekmachine door de klant zelf herkent en aangepast kunnen worden.

Voor website is de programmeertaal html dus eigenlijk het belangrijks en het leren van die taal bied een goede basis als je websites wilt bewerken, eventueel zou hierna het leren van css handig zijn, deze taal regelt de opmaak van allemaal html elementen en geeft er kleurtjes, ronde randen en meer aan.